Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Alerta Vermella convoca una nova mobilització a 17 ciutats de l’Estat per la situació del sector espectacles

ACN Barcelona.-La plataforma Alerta Vermella, seguidora del moviment internacional #redalert, ha convocat una nova mobilització a una quinzena de ciutats de tot l’Estat el proper 11 de desembre davant la […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-La plataforma Alerta Vermella, seguidora del moviment internacional #redalert, ha convocat una nova mobilització a una quinzena de ciutats de tot l’Estat el proper 11 de desembre davant la situació del sector dels espectacles i la cultura en viu. La protesta representarà un funeral per la “mort” i “l’abandó” a les quals consideren que els han abocat les administracions públiques amb la seva gestió de la pandèmia. Per això s’ha sol·licitat als assistents de les protestes (a Barcelona, Alacant, Palma, Eivissa, Castelló, Madrid, Tarragona, entre altres ciutats confirmades), que vagin “de negre rigorós”. Un negre “per mostrar el condol a les més de 800.000 famílies que han treballat” al sector dels esdeveniments culturals i espectacles.

Entre les demandes del moviment en nom dels professionals de l’espectacle hi ha el reconeixement del conjunt del sector i la seva particularitat laboral (intermitència), així com major “sensibilitat” en l’adjudcació d’ajudes i decisions sobre la interrupció de la seva activitat. Representants d’Alerta Vermella van arribar a reunir-se amb el Ministre de Cultura, Manuel Rodríguez Uribes, i la de Treball, Yolanda Díaz, però ara denuncien que se’ls van fer “promeses” que s’han “incomplert”, i recorden que on no els han rebut és al Ministeri de Seguretat Social.El moviment Alerta Vermella agrupa professionals de l’espectacle i la producció d’esdeveniments per alertar de la seva delicada situació i risc de “col·lapse” arran de la crisi sanitària. L’objectiu és instar les administracions públiques a que prenguin mesures urgents per “la supervivència” del sector.