Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Albiach reclama “coratge” a Aragonès per tirar endavant les “grans transformacions” que planteja el nou Govern

ACN Barcelona.-La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat “coratge” al president de Govern, Pere Aragonès, per “executar les grans transformacions de les quals parla”. Albiach ha […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat “coratge” al president de Govern, Pere Aragonès, per “executar les grans transformacions de les quals parla”. Albiach ha advertit el cap de l’executiu que des del seu grup no tenen confiança en el Govern perquè “algunes propostes que fan després no es corresponen amb els perfils dels consellers”. “Demostri que estem equivocats en aquesta desconfiança”, l’ha reptat. A tall d’exemple, la líder dels comuns s’ha referit a l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Ha celebrat que el Govern plantegi una taula de treball però li ha reclamat que concreti una proposta: “L’executiu no es pot posar de perfil ni amagar darrere les administracions”

La líder dels comuns desconfia de les propostes que fa l’executiu encapçalat per Aragonès perquè algunes, diu, no encaixen amb el perfil dels consellers. Ha criticat que es parli de justícia social i que al capdavant d’Economia s’hagi posat Jaume Giró, amb més de 30 anys de carrera professional vinculada a grups com Naturgy, Repsol i La Caixa. També que es parli d’aturar desnonaments però que la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, fos una de les impulsores de la llei de desnonaments exprés.Albiach ha admès que aquest executiu no és el que volien els comuns, que durant les negociacions van reclamar un executiu d’esquerres i que van arribar a negociar amb els republicans pel seu suport en un eventual govern en solitari d’ERC. Amb tot, veuen bé que s’hagi creat la conselleria de Feminismes i Igualtat i ha desitjat poder-ne treballar de la mà.Un altre dels blocs que desperta desconfiança a En Comú Podem és que la separació entre el departament d’Acció Climàtica i la d’Infraestructures. En aquest capítol, Albiach ha reclamat saber on se situarà la Generalitat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. “No acabem de tenir clar si les grans transformacions seran discursives o no,, si acabaran treballant bé entre vosaltres a diferència del que feien en anys anteriors, si apostaran per una fiscalitat justa o no”, ha continuat. I ha lamentat que hi ha “massa incògnites”. Per tot plegat li ha reclamat “coratge” per executar les grans transformacions a les quals el nou executiu fa referència i que demostri a ECP que estan “equivocats en la desconfiança”: “Pensin en com volen ser recordats”, ha aconsellat.Finalment, Albiach ha criticat que hi ha més homes que dones en conselleries que resulten “clau” pel pes que tenen i pel pressupost assignat. “Paritat no és només que hi hagi més dones, sinó que tinguin més capacitat política i presa de decisions”, ha asseverat. S’ha referit al fet que hi ha un home a la presidència de la Generalitat, i també a Vicepresidència, a Economia, a Salut, a Educació o a Interior.