Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

ALA demana “no deixar passar l’oportunitat” d’ampliar l’aeroport del Prat per “consolidar-lo” com a ‘hub’

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha demanat aquest dimarts “no deixar passar l’oportunitat” d’ampliar l’aeroport del Prat per “consolidar-lo” com a ‘hub’ internacional. “El moment és ara”, ha remarcat […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha demanat aquest dimarts “no deixar passar l’oportunitat” d’ampliar l’aeroport del Prat per “consolidar-lo” com a ‘hub’ internacional. “El moment és ara”, ha remarcat l’associació el dia abans de l’acte unitari a Esade a favor d’aquest projecte. “No donar llum verda a aquesta ampliació és donar l’esquena a una gran oportunitat per convertir aquest aeroport en un ‘hub’ de primera línia, el què suposaria una pèrdua de competitivitat del Prat”, ha destacat el president de l’ALA, Javier Gándara. L’ALA ha recordat que l’aeroport està al límit de la seva capacitat (55 milions de viatgers) després que al 2019 s’assolissin quasi als 53 milions i veu “fonamental” que es concreti l’allargament de la tercera pista.

Gándara ha defensat que l’ampliació de les instal·lacions, que comportaria una inversió de 1.700 milions d’euros, responen a l’interès general i que repercutirà en els beneficis dels ciutadans, ja que disposaran d’un aeroport amb més connexions intercontinentals i pronostica que Catalunya es convertirà “en un pol d’atracció d’inversors internacionals, negocis talent, congressos i fires, entre altres múltiples beneficis”.L’Associació de Línies Aèries representa el 85% de les aerolínies que operen a l’Estat i inclou les deu companyies amb més tràfic.