Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Aïllats la quinzena de veïns de Mencui, al Pallars Sobirà, a causa del mal estat de la carretera

ACN Soriguera.-La quinzena de veïns de Mencui, al Pallars Sobirà, estan aïllats des de dissabte 9 a causa del mal estat de la carretera. El poble està situat a 7,5 […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Soriguera.-La quinzena de veïns de Mencui, al Pallars Sobirà, estan aïllats des de dissabte 9 a causa del mal estat de la carretera. El poble està situat a 7,5 quilòmetres de l’N-260, al municipi de Soriguera, i els últims 5,5 quilòmetres per accedir al poble són una pista forestal sense asfaltar. La darrera nevada ha deixat més de 55 centímetres de neu a la carretera i ha fet impossible que les màquines llevaneu poguessin netejar la pista. L’alcalde, Josep Ramon Fontdevila, ha dit que els Bombers s’han ofert a portar productes urgents amb helicòpter. Fontdevila confia en poder deixar “mínimament transitable” la carretera aquest dilluns i reclama ajuts a administracions superiors per asfaltar aquests 5,5 quilòmetres de carretera.

El camí de terra amb què compta Mencui com a únic accés està totalment anul·lat a causa de la neu i el gel, de manera que la quinzena de veïns de la població estan aïllats i els és impossible desplaçar-se als llocs de treball o a les localitats on hi ha els serveis essencials.Des de l’Ajuntament de Soriguera s’han fet gestions al CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), que han ofert l’ajuda dels agents rurals, però que tampoc hi poden accedir pel mal estat de la pista.Asfaltar aquesta pista suposaria una inversió de 300.000 euros i l’Ajuntament ha dit que “no pot assumir el cost” i demana a la Generalitat ajuts per reparar la via de manera definitiva.

Relacionats