Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Aigües de Mataró orienta el seu futur cap al sector energètic

ACN Mataró.-L’empresa municipal d’aigües de Mataró ha dissenyat el pla estratègic per al pròxim lustre amb la mirada posada en el sector energètic, després que el mes de maig va […]

Agències 12/11/2020

ACN Mataró.-L’empresa municipal d’aigües de Mataró ha dissenyat el pla estratègic per al pròxim lustre amb la mirada posada en el sector energètic, després que el mes de maig va assumir la gestió del Tub Verd, una xarxa de distribució d’energia a partir de la incineració de residus. “El repte més important és integrar bé el vector energètic per poder ampliar la xarxa del Tub Verd i arribar també a altres àmbits”, ha explicat en roda de premsa el gerent d’Aigües de Mataró, Antoni Uix. En el llarg termini, una altra de les fites que es podria plantejar la companyia d’acord amb el pla estratègic és la creació d’un operador elèctric municipal. Uix ha avisat que s’està encara “a les beceroles”, però que és un projecte del que “se’n parlarà, evidentment”.

“Cal fer un pla director. Estem només en la fase de guió per definir cap a on volem anar”, ha afegit el gerent d’Aigües de Mataró en relació a l’operador elèctric. Amb o sense operador públic, però, Aigües de Mataró vol anar més enllà de la gestió de l’aigua de la ciutat i es vol endinsar, de ple, en la gestió de l’energia.Pel que fa a la gestió de l’aigua, asseguren els seus gestors, la companyia és “sòlida i robusta” i té una eficiència superior al 90%. “El servei funciona”, es felicita Uix. Amb la incorporació ara dels serveis energètics, la companyia vol fer una nova passa cap a l’ecologisme i la sostenibilitat davant el reptes climàtics i mediambientals de futur.El Tub Verd, detalla la companyia, obre la porta a nous serveis d’energia verda que es poden impulsar des de l’esfera pública. També l’ús tecnologia per a una millor eficiència dels diferents serveis és un factor determinant a l’hora d’establir l’estratègia de la companyia per al futur més immediat.En aquest sentit, el pla estratègic 2020-2025 d’Aigües de Mataró defineix quatre eixos d’actuació: la Sostenibilitat, l’Alineació amb la ciutat, la Innovació i les Persones. Cada àmbit inclou diversos plans directors de projectes concrets i accions per un valor de fins a 20 MEUR per als pròxims anys.