Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Agbar lamenta que des del 2008 no es va avançar prou en la reutilització de l’aigua per afrontar més episodis de sequera

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president d’Agbar, Ángel Simón, ha admès que si arran de la sequera del 2008 s’hagués avançat en la reutilització de l’aigua ara no es patiria pel subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona. “No hem avançat el suficient, tenim el coneixement però ens ha fet falta una vertadera presa de decisions per tirar endavant aquest tema”, ha comentat el president de la multinacional. Aleshores, ha afegit, ja es tenia la tecnologia, que durant aquest anys s’ha anat “perfeccionant i millorant”. “Ara no ens trobaríem aquí”, ha dit en la darrera jornada de la Reunió Anual del Cercle d’Economia. Simón també ha assenyalat que els darrers vuit anys a Barcelona han estat “un exemple del que no ha de ser la col·laboració públicoprivada”.

“Si avui estem donant subministrament és gràcies a què es van prendre dos decisions importants: una desaladora que cobreix el 20% de la demanda i la reutilització un altre % important”, ha explicat Simon, que ha recongut que va faltar una “vertadera presa de decisions” i “lideratge” per avançar en aquest àmbit.

Publicitat

El president d’Agbar ha detallat que si bé es cobreix el 20% de la demanda gràcies a al dessaladora, sempre cal treballar amb un mix (recursos fluvials, subterranis, dessaladora). “En funció de la crisi, tires més d’un o de l’altra. Cal treball amb aquest mix de manera que cobreixi el 100%”, ha comentat Simon.

Així mateix, Simon ha destacat que la companyia ha proposat un projecte finançat pels fons Next Generation valorat en 1.300 milions d’euros per resoldre “definitivament” el subministrament en períodes de sequera.

Simón ha fet aquestes afirmacions durant la taula dedicada a la sostenibilitat ‘Infraestructures i tecnologies crítiques’ al costat de la presidenta de Redeia, Beatriz Corredor; i el president d’Indra, Marc Murtra, amb la moderació de la directora general de Colonial, Carmina Ganyet.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió