Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Adif encara el tram final de les obres del 4+4 a l’estació de Sants

ACN Barcelona.-Adfi iniciarà els dies 29, 30 i 31 de gener el tram final dels treballs del nou esquema de vies d’ample convencional a l’estació de Sants, conegut com el […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Barcelona.-Adfi iniciarà els dies 29, 30 i 31 de gener el tram final dels treballs del nou esquema de vies d’ample convencional a l’estació de Sants, conegut com el 4+4, amb la culminació de les darreres tres fases de les obres, que afectaran les vies 13 i 14. Amb el nou sistema, es disposarà de quatre vies de parada per als trens que accedeixin a l’estació des dels túnels de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya i es busca millora la capacitat de la infraestructura i la millora de la fluïdesa del servei. Els treballs comportaran afectacions entre la nit del 28 de gener i la matinada de l’1 de febrer a les línies R2 sud i R2 nord de Rodalies i R11, R13, R14, R15, R16 i R17 de Regionals, segons informa Renfe.

El passat 22 de desembre ja es va posar en servei el nou esquema de vies que circulen pel túnel de Plaça Catalunya i des d’aleshores els trens en direcció a l’Hospitalet de Llobregat (R4 sud, R1, R3 i R12 amb final d’estació) estacionen a les vies 7 i 8, mentre que en sentit invers ho fan a les línies 9 i 10.Ara, es treballarà en les vies 13 i 14, que quedaran fora de servei de forma consecutiva durant aquests dies per dur-hi a terme l’adaptació de la catenària, del muntatge de via, dels desviaments i canvis d’agulla, entre d’altres. La darrera fase de les obres es preveu que finalitzi la nit de l’1 al 2 de febrer i la matinada de l’1 de març, quan ja es donaran per acabats tots els treballs. D’aquesta manera, les línies que circulin pel túnel del Passeig de Gràcia en sentit nord estacionaran a les vies 13 i 14 i les que ho facin en sentit sud a les vies 11 i 12.Durant el cap de setmana que ve, les principals afectacions a Rodalies es produiran el cap de setmana que ve a l’R2 sud i a l’R2 nord. En sentit sud, el divendres 29 de gener circularan dos trens per hora i sentit amb parada a totes les estacions amb un reforç les hores punta i al cap de setmana seran dos tens per hora i sentit amb parada a totes les estacions. En sentit nord, durant els tres dies els recorreguts començaran i finalitzaran al Prat de Llobregat i es reduirà l’oferta habitual. Als viatgers cap a l’aeroport se’ls encaminarà a la línia 9 sud de metro.Als Regionals, l’R11 els dies 29, 30 i 31 de gener els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’Estació de França i els viatgers que vulguin adreçar-se al Passeig de Gràcia o a Sants ho hauran de fer en Rodalies o en metro des del Clot. A les línies R13, R14, R15, R16 i R17, el divendres 29 hi haurà un trem per hora i sentit entre Barcelona i Tarragona i la resta de serveis iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Vicenç de Calders, des d’on es podrà enllaçar amb l’R2 sud i l’R4 sud.