Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

ACNUR i l’OIM reclamen als països mediterranis que deixin desembarcar 27 persones rescatades fa un mes per un petrolier

ACN Brussel·les.-L’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) i l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) han reclamat als països mediterranis que deixin desembarcar 27 persones rescatades al mar fa […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Brussel·les.-L’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) i l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) han reclamat als països mediterranis que deixin desembarcar 27 persones rescatades al mar fa un mes pel vaixell petrolier Maersk Etienne. Les entitats han remarcat que la llei internacional obliga a tots els estats a garantir que els rescatats al mar puguin desembarcar en un port segur. Una petició que es produeix un dia després que la companyia propietària de l’embarcació assegurés que tres dels rescatats havien intentat saltar per la borda arran de la situació. El Maersk Etienne reclama “assistència humanitària urgent” i recorda que hi ha un menor i una dona embarassada a bord del vaixell que es troba a les costes de Malta.

ACNUR ha apel·lat especialment a la Unió Europea i als seus estats membres perquè “posin de la seva part” en aquesta operació de rescat.