Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Acció Climàtica destina 1,5 MEUR a millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis de població en incendis forestals

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Climàtic, Alimentació i Agenda Rural destinarà 1,5 milions d’euros a millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis de població enfront dels incendis forestals, amb la mirada posada […]

Agències 17/12/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Climàtic, Alimentació i Agenda Rural destinarà 1,5 milions d’euros a millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis de població enfront dels incendis forestals, amb la mirada posada en la campanya del 2022. Fins al 17 de gener, els ajuntaments podran sol·licitar ajuts de manera telemàtica per realitzar els treballs de tractament de vegetació en les franges de protecció perimetral d’urbanitzacions i nuclis de població dels seus municipis. Els treballs que se subvencionen consisteixen a aclarir l’estrat arbori i estassar l’estrat arbustiu, en una franja de com a mínim 25 metres d’amplada. Les actuacions s’hauran de fer abans del 31 de juliol del 2022.

En els treballs, es respecta un arbre cada sis metres (tenint-ne en compte la mida) i es neteja el sotabosc deixant-hi les espècies que no són inflamables. Les franges de protecció que es creen permeten mitigar l’acció del foc en cas d’incendi i salvaguardar béns i persones. A més, han de prevenir el progrés d’un incendi originat dins de la zona urbana i evitar que s’estengui a la massa forestal. En la convocatòria de 2021, el Departament d’Acció Climàtica ha atorgat 723.032 euros que han permès actuar en 21 comarques diferents i executar 221 actuacions en urbanitzacions amb una superfície gestionada de 1.168,61 hectàrees.Les comarques que més actuacions han realitzat aquest 2021 són la Selva, on s’ha intervingut en 48 nuclis o urbanitzacions amb més de 280 hectàrees gestionades. La segueix el Maresme amb 23 nuclis i 194 hectàrees gestionades. Al Vallès Oriental, també s’ha actuat en 24 urbanitzacions amb un total de 100 hectàrees gestionades.