Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Acaben les obres per reparar el pas aeri del canal principal de la comunitat de regants de Bescanó, Salt i Vilablareix

ACN Girona .-El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt i Vilablareix (Gironès) han acabat les obres de reparació del pas aeri […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Girona .-El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt i Vilablareix (Gironès) han acabat les obres de reparació del pas aeri del canal principal de reg de la comunitat, a Vilanna. L’obra ha tingut un cost de 14.500 euros, el 70% dels quals els ha finançat el Departament i el 30% restant, la comunitat. L’actuació s’ha centrat en aquest punt singular del traçat que ha de superar un canal de majors dimensions destinat a usos hidroelèctrics. Es tracta d’una estructura metàl·lica de més de 50 anys d’antiguitat que, per la oxidació, tenia grans orificis i, en conseqüència, greus problemes d’estanqueïtat. Això implicava una pèrdua considerable de l’aigua destinada al regadiu.

La intervenció ha consistit en la substitució de l’estructura metàl·lica malmesa per una de nova d’iguals dimensions i amb un bany de galvanitzat per evitar que en un futur s’oxidi. Les obres s’han fet amb caràcter d’urgència per l’imminent inici de la campanya de reg a la Comunitat de Regants.El canal principal de la comunitat de Bescanó, Salt, i Vilablareix capta aigua del riu Ter, i, després d’un traçat de 3 quilòmetres sense cap sortida, condueix l’aigua a l’àmbit de regadiu de la comunitat, i permet la seva distribució a les 510 hectàrees actualment cultivades, en les que es conrea, principalment, blat de moro, cereals d’hivern, horta, i cultius fruiters.