Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Acaba sense acord la segona reunió entre plantilla i direcció d’Amazon a Martorelles pel tancament de la planta

ACN Martorelles – La segona reunió entre la direcció i els treballadors de la planta d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) ha acabat sense acord. En la reunió, que s’ha fet […]

Agències 25/01/2023

ACN Martorelles – La segona reunió entre la direcció i els treballadors de la planta d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) ha acabat sense acord. En la reunió, que s’ha fet a les instal·lacions de la companyia, els representants de la plantilla han reclamat que es consideri un tancament amb afectació col·lectiva i que es recol·loquin els empleats en altres magatzems de l’àrea de Barcelona. L’empresa, però, manté que es tracta d’un trasllat, en què es planteja canviar el lloc de treball per les plantes de Saragossa o Figueres. Les dues parts s’han emplaçat a celebrar una nova trobada dimarts de la setmana que ve a la mateixa planta, on els treballadors preveuen tornar-se a concentrar com ja han fet durant tot aquest dimarts al matí.

Els treballadors han organitzat una protesta a la porta de la planta coincidint amb la reunió, que ha arrencat a les 8.00 h i s’ha allargat fins tocades les 16.00 h. La concentració s’ha desenvolupat de manera pacífica, tret d’un incident en què un camioner que sortia del centre ha seguit la marxa sense fer-los cas i ha obligat els empleats a apartar-se de manera sobtada de la via.

En la trobada, la segona formal entre direcció i representants dels treballadors, s’ha reclamat a l’empresa que formalitzi la situació tal i com l’entenen ells: “Els exigim que ho tractin com un acomiadament col·lectiu i no com un trasllat, i que recol·loquin tots els treballadors en plantes de l’àrea de Barcelona”, ha explicat en declaracions a l’ACN la presidenta del comitè d’empresa, Esther Rodríguez.

El cens final de treballadors situa el nombre d’afectats en 745, si bé al desembre hi va haver un pic de contractació per fer front a la temporada nadalenca. “També hi ha empreses que presten serveis al magatzem, com ara de neteja o de recollida selectiva, i això augmenta en 70 més el nombre d’empleats afectats”, afegeix Rodríguez.

<strong>Procés negociador</strong>

Empresa i treballadors tenen un mes sencer per intentar apropar posicions des de dijous de la setmana passada, quan es va fer la primera trobada en un hotel de reunió en què la direcció va traslladar els detalls de l’afectació del tancament als representants dels empleats. Després d’una assemblea diumenge al pavelló municipal de Martorelles, la ronda de contactes es manté viva.

Aquest mateix dimarts, representants del PSC i dels municipis de l’entorn de la planta s’han traslladat al centre per donar suport a la plantilla. Divendres es preveu una nova trobada, aquest cop entre treballadors, Ajuntament de Martorelles i Generalitat, a la qual més tard també s’hi sumaran regidors i alcaldes dels localitats properes, i on hi resideix gran part de la plantilla.

Com ja van fer diumenge, els empleats es reuniran en assemblea dissabte a la tarda al pavelló municipal de Martorelles. La propera reunió entre empresa i treballadors no es produirà fins dimarts 31 de gener, de nou en dependències de la planta.