Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Zaplana, el Torrente valencià

Aquests dies ha arribat a les llibreries espanyoles ‘Zaplana, el brazo incorrupto del PP’, un llibre d’Alfredo Grimaldos que repassa la biografia d’aquests personatge tenebrós. Definit per la prestigiosa Enciclopèdia […]

Redacció
Redacció 30/11/2007
Aquests dies ha arribat a les llibreries espanyoles ‘Zaplana, el brazo incorrupto del PP’, un llibre d’Alfredo Grimaldos que repassa la biografia d’aquests personatge tenebrós.

Definit per la prestigiosa Enciclopèdia Britànica com a exemple del polític corrupte, els inicis de Zaplana a la política són per tots coneguts. És quan confessava a tothom que necessitava guanyar diners. “Haig de comprar-me un cotxe… t’agrada el Vectra de 16 vàlvules?” deia Zaplana en una conversa recollida en una investigació sobre el finançament irregular del PP, l’any 1990.

A l’actualitat, només 17 anys després, la filla de Zaplana condueix un Porsche valorat en més de 55.000 euros, ell vesteix de disseny italià i llueix rellotges de 18.000 euros, i viu en un pis de 500 metres quadrats al Passeig de la Castellana madrileny valorat en 1,6 milions d’euros. No us ho perdeu: la hipoteca mensual de l’immoble és més elevada que el salari que Zaplana declara a Hisenda. Una Zaplanada més.

Zaplana va iniciar la seva meteòrica carrera convertint-se en alcalde de Benidorm gràcies a una trànsfuga del PP, Maruja Sánchez. Des de llavors aquesta regidora ha estat coneguda com la ‘Bienpagá’, ja que mesos després de fer Zaplana alcalde va fer-se amb una gegantina finca de 30.000 metres quadrats.

Però el cim -fins ara- de la carrera de Zaplana fou quan va arribar a ser ministre de Treball i Afers Socials de 2002 a 2004. Durant aquell període, Zaplana gasta 150.000 euros en viatges en avió, quan pel fet de ser ministre podia viatjar gratis en avions militars o d’Iberia. Però les al·lucinants despeses de Zaplana no s’acabaven aquí: Per Nadal va declarar que havia comprat quatre tones de torrons, i va presentar factura per 55.000 euros, i per les seves compres quotidianes -que comptabilitzen galetes o xiclets- també va presentar factures de 55.000 euros.

A l’actualitat el futur polític de Zaplana perilla, ja que de perdre el PP les eleccions podria veure’s obligat a tornar a València, on la seva enemistat amb Francisco Camps és més que manifesta. De fet Zaplana anomena al president de la Generalitat Valenciana “Forrest Camps”…

En qualsevol cas, des del directe!cat no patim per Zaplana. Coneixent-lo, no tindrà problemes per col·locar-se a qualsevol consell d’administració de qualsevol constructora. I sinó sempre se’n podrà anar a qualsevol república bananera, a assessorar a corruptes dictadors tropicals.