Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Zapatero vol banderes espanyoles a tots els ajuntaments

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres que el seu executiu ‘vetllarà al màxim’ pel compliment de la Llei de banderes després que el PP ha denunciat que l’ensenya espanyola no està present a ‘centenars’ d’ajuntaments de Catalunya, Navarra i el País Basc. Els populars, que han acusat Zapatero de ‘mirar a un altre costat’ i no defensar els símbols de l’estat, van avançar aquest dimarts que tenien previst presentar una iniciativa per introduir sancions a la Llei de banderes que poden arribar a la inhabilitació dels càrrecs públics que incompleixin la normativa.

Redacció
Redacció 12/09/2007

En una dura intervenció, el senador del PP Pío García Escudero ha assegurat que la bandera és ‘l’autèntic símbol d’Espanya’ i ha preguntat al president si no li preocupa que la bandera espanyola ‘no onegi a molts ajuntaments amb alcaldes socialistes o en molts d’altres en què el seu partit governa en coalició’. ‘La nostra bandera, ha dit el senador del PP, és un símbol de llibertat, i on no es compleix la llei no hi ha llibertat, i on s’amenaça per fer complir la llei no hi ha democràcia’.

Escudero ha acusat Zapatero d’intentar, a última hora, vendre espanyolisme com ‘Manolo el del Bombo’ quan, en els últims tres anys, ha ‘consentit’ una ‘autèntica escalada de reivindicacions’ per part de formacions nacionalistes que no respecten en absolut l’estat espanyol. ‘La seva nova idea d’Espanya, ha dit, és aquesta on es multa els comerciants per retolar els seus comerços i contestar els seus clients en castellà’, o en què un govern socialista ‘fa d’un partit de futbol un acte de sobirania’.

En la seva resposta Zapatero ha assegurat que el debat de les banderes és de ‘curt abast’ però ha recordat que la bandera d’Espanya ‘és la constitucional de tot l’estat i té una legislació’ que ‘ha de ser respectada’ per totes les administracions. ‘La presència de la bandera d’Espanya, ha assegurat Zapatero, ha estat i és un problema en determinats municipis’, però mai fins ara havia suscitat enfrontaments entre el PSOE i el PP. En tot cas, ha assegurat que el govern espanyol ‘vetllarà al màxim possible, com és la seva obligació, pel compliment constitucional’.