Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Vila d’Abadal, el malson independentista de Duran

L'alcalde de Vic i líder del corrent independentista d’Unió, Josep Maria Vila d'Abadal,  ha assegurat avui que els estatuts d’ UDC son poc democràtics i que treballarà per canviar-los i per aconseguir que UDC no sigui tan presidencialista. Per a Vila d'Abadal, mentre existeixi el “dret a veto”, la corrent independentista d'Unió “no té cap possibilitat de tirar endavant”. Vila d’Abadal ha obert  així la caixa dels trons ,i posa més llenya al foc dins de CiU, on ja hi ha qui assegura que Duran resta, i és que Duran és un dels  personatges polítics que més menyspreu genera al sector sobiranista de CiU i al independentisme català -que l’hi ha acabat atorgant l’apel·latiu de líder del sector negocis d’Unió a Madrid-.
 

Redacció
Redacció 12/10/2012

Vila d’Abadal, respectat pel sobiranisme català, és un os de mal rosegar per Duran

Josep Maria Vila D’abadal ha fet una tasca inqüestionable al capdavant de l’AMI, ha estat capaç d’aglutinar i sumar, a més de prendre protagonisme i demostrar que una altra Unió  és possible. Vila d’Abadal té les simpaties de molts sectors del sobiranisme i de l’independentisme català, que veuen amb bons ulls, i un fet saludable, l’existència d’una dreta independentista. Duran i Lleida, en contra, perd adeptes a grapats i la seva valoració com a polític cau en picat. El líder democristià passa per hores baixes perquè  la seva estratègia ha fracassat i no troba el seu lloc.

És en aquesta conjuntura que cal valorar els atacs continuats del nucli dur de Duran a l’alcalde de Vic, Vila d’Abadal, posant en dubte les seves capacitats com a diputat i apartant-lo de les llistes. La preocupació per molts dins de CiU ara, és saber qui encapçalarà la llista d’Unió i qui anirà de número dos amb Artur Mas i què vol fer Duran. Alguns sectors temem que vulgui preparar el seu retorn, ara que a Madrid ja no hi pinta res.
 
 

Relacionats