Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

[Vídeo] Turull compartia molts moments a presó amb un assassí que va esquarterar la seva dona i filla

Gerard Sesé @gerardsese | Emotiva i dura entrevista aquesta tarda a TV3 als consellers legítims del Govern de Catalunya cessat pel 155. Han repassat els 33 dies que van estar engarjolats a la presó, de manera preventiva, d'Estremera a Madrid. Des de les hores a la cel·la, la primera nit, el trasllat des de l'Audiència Nacional, com menjaven, les activitats que feien i el tracte amb la resta de presos.

Redacció
Redacció 12/12/2017

En un moment donat el presentador Vadó Lladó els ha preguntat sobre la seva relació amb els presos. Carles Mundó ha explicat que es va integrar molt ràpidament i que, quan els reclusos van saber que ell era advocat, tots li van explicar el seu cas. També ha narrat que “primer coneixes la persona i després descobreixes quin delicte ha fet”.

Sobre el mateix tema, Jordi Turull ha narrat una de les seves experiències: “en marxar t'abraces amb els presos, vol dir que hi has fet relació”. Fins i tot ha arribat a dir: “alguns els trobes a faltar perquè t'han ajudat molt i hi has parlat moltes hores”. Tot i així, ha recordat que hi ha delinqüents perillosos: “un dia em van dir si sabia que amb aquell que jugava tantes hores a cartes era un assassí que havia desquarterat a la seva dona i a la seva filla”. 

Cal recordar que els consellers i el vicepresident Oriol Junqueras, així com els Jordis, són a presó preventiva, sense judici, tractats com a deliqüents per les seves idees polítiques.