Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

[Vídeo] Innovador clip per atraure talents internacionals a Catalunya que ‘oblida’ Espanya

Guifré Jordan @enGuifre – El departament d’Empresa de la Generalitat no en té prou amb les dades optimistes sobre el percentatge d’alumnes universitaris estrangers a les aules catalanes, que deixen el país a nivells d’Holanda i Dinamarca i molt per sobre de l’Estat espanyol. És per això que la conselleria de Jordi Baiget ha elaborat un innovador vídeo en anglès per explicar al món el potencial de les universitats i la recerca del Principat en tres minuts. El gest és una altra prova de l'actitud d'obrir-se a l'exterior que cada vegada més està promovent el Govern, cosa que si al final Catalunya s'independitza, contribuirà a esmorteir possibles boicots espanyols. 

Redacció
Redacció 02/06/2016

País mediterrani europeu

El resultat de la feina de la conselleria és un clip on es parla de Catalunya com un “país mediterrani europeu” que té com a objectiu “consolidar la societat del coneixement” mitjançant “universitats i sistema de recerca de primer nivell”. En el vídeo, també es presumeix de la quantitat d’alumnes internacionals als centres i de les pròpies universitats i centres de recerca, que són “líders del món segons rànquings internacionals”.

Cap menció a l'Estat espanyol

La peça audiovisual, que no menciona en cap moment l’Estat espanyol, també dóna una dada clarificadora sobre el potencial del país: “Amb només un 0,1% de la població mundial, Catalunya representa un 1% de la producció científica mundial”. En aquest sentit, s’explica el lideratge en recerca pel que fa a la SIDA, la malària i la tuberculosi i també es fa bandera de les infraestructures més potents del territori, com ara el Sincrotró Alba, el Centre de Supercomputació de Barcelona, el Biocat o la xarxa de parcs tecnològics i científics.