Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Vidal-Quadras troba ‘provincià’ demanar parlar català a l’Eurocambra

L’eurodiputat del Partit Popular (PP) i vicepresident primer del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, assegura que ‘estaria encantat’ si pogués parlar en català a l’Eurocambra, però troba ‘provincià’ insistir en demanar-ho. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Vidal-Quadras adverteix que ‘aquesta mania gairebé ridícula’ de reivindicar l’ús de la llengua catalana a les institucions europees ‘rebaixa’ els catalans i els fa ‘aparèixer com una gent molt miop’. Vidal-Quadras també ha aprofitat per advertir Ramon Tremosa, candidat de Convergència i Unió a les eleccions euopees, que si porta a ‘dèries secessionistes i bajanades’ a l’Eurocambra ‘farà el ridícul’. Aquestes declaracions arriben després que ahir la comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu aprovés un informe sobre multilingüisme que afirma que els pares han de tenir ‘la possibilitat d’escollir la llengua oficial en què han de ser educats els seus fills en països on coexisteixen una o més llengües oficials o regionals’

Redacció
Redacció 18/02/2009

Vidal-Quadras es defensa de la resta d’eurodiputats catalans, que l’acusen de boicotejar qualsevol intent que el català es pugui fer servir a Brussel·les i Estrasburg, afirmant que ‘estaria encantat’ i ‘tan feliç i content’ de parlar la llengua catalana a l’Eurocambra. ‘Vostè creu que a mi no m’agradaria parlar en català al Parlament Europeu? Dons sí, estaria encantat, vaig estar onze anys parlant català al Parlament de Catalunya i tan feliç i content, però aquí les coses són com són i aquesta insistència és contraproduent’, assevera Vidal-Quadras, que va presidir el PP a Catalunya entre 1991 i 1996. L’eurodiputat del PP nega que hi hagi cap ‘problema de mala voluntat’ i argumenta que es tracta d’un problema de recursos econòmics i de personal. Vidal-Quadras, que ocupa un escó a Brussel·les i Estrasburg des del 1999, espera repetir en la llista del PP aquest 7 de juny i es posa ‘a disposició’ de Mariano Rajoy i del candidat a les europees, Jaime Mayor Oreja. 

Adverteix Tremosa i elogia Guardans

Vidal-Quadras ha tingut paraules d’advertiment per al candidat de CiU a les properes eleccions europees, Ramon Tremosa, de qui alerta que és ‘una persona sense cap experiència europea en sentit polític’ i lamenta que ja hagi fet ‘algunes manifestacions sorprenents, com que el Parlament no té cap importància, demostrant un desconeixement molt greu d’aquesta institució’. Per contra ha elogiat el ‘seny’ de Guardans a qui ha reconegut ‘bona feina’ i ha qualificat de ‘treballador, molt actiu i ha tingut actuacions molt assenyades, fent una atenció especial a totes aquelles qüestions econòmiques i socials que afecten més particularment els interessos de Catalunya’.