Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vicens eludeix la presó després d’abonar una fiança de 100.000 euros

|

- Publicitat -

En concret, Vicens, que no ha pogut assistir al ple del Parlament que se celebra aquest matí per la seva obligació d’aquesta present en el TSJIB, està imputat pels delictes de falsificació de document mercantil, blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i estafa continuada, que podrien suposar una pena de fins a 19 anys de presó. És per aquesta circumstància que la Fiscalia Anticorrupció reclamava també presó preventiva sense fiança, a fi d’evitar un possible abandonament de l’illa per la gravetat dels delictes.

Per contra, des de la defensa sol·licitaven llibertat per a Vicens davant de la falta d’indicis de la seva implicació en el cas Son Oms, i al·legaven a més que no concorren motius perquè hi hagi risc de fuga a causa de l”indubtable’ arrelament personal i laboral a Mallorca de l’ara diputat del Grup Mixt.

Publicitat

Va ser el passat 27 d’octubre quan la Sala civil i Penal del TSJIB es va declarar competent per instruir el cas Son Oms, causa procedent del jutjat d’instrucció número 2 de Palma, degut a la condició d’aforat de Vicens. Cal destacar que es tracta de la primera vegada en la història de la comunitat balear que un jutge ordinari a Balears demana l’adopció d’una mesura cautelar al TSJIB per a un aforat, com és el cas de Vicens per ser diputat al Parlament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut