Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Vicens eludeix la presó després d’abonar una fiança de 100.000 euros

El jutge instructor del cas Son Oms en el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), Antonio Federico Capó, ha dictat llibertat amb fiança de 100.000 euros, respecte dels 800.000 que demanava la Fiscalia Anticorrupció, per a l’exdiputat de UM Bartomeu Vicens, principal imputat en el cas de presumpta corrupció ordida en els noranta entorn de l’explotació del polígon palmesà. Així, Vicens ha eludit aquest matí la presó després d’abonar la fiança que li va demanar el jutge.

Redacció
Redacció 11/11/2008

En concret, Vicens, que no ha pogut assistir al ple del Parlament que se celebra aquest matí per la seva obligació d’aquesta present en el TSJIB, està imputat pels delictes de falsificació de document mercantil, blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i estafa continuada, que podrien suposar una pena de fins a 19 anys de presó. És per aquesta circumstància que la Fiscalia Anticorrupció reclamava també presó preventiva sense fiança, a fi d’evitar un possible abandonament de l’illa per la gravetat dels delictes.

Per contra, des de la defensa sol·licitaven llibertat per a Vicens davant de la falta d’indicis de la seva implicació en el cas Son Oms, i al·legaven a més que no concorren motius perquè hi hagi risc de fuga a causa de l”indubtable’ arrelament personal i laboral a Mallorca de l’ara diputat del Grup Mixt.

Va ser el passat 27 d’octubre quan la Sala civil i Penal del TSJIB es va declarar competent per instruir el cas Son Oms, causa procedent del jutjat d’instrucció número 2 de Palma, degut a la condició d’aforat de Vicens. Cal destacar que es tracta de la primera vegada en la història de la comunitat balear que un jutge ordinari a Balears demana l’adopció d’una mesura cautelar al TSJIB per a un aforat, com és el cas de Vicens per ser diputat al Parlament.