Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Veïns de Molins de Rei denuncien que unes antenes de telefonia mòbil els provoquen trastorns

Un grup de veïns de Molins de Rei s’han constituït en una plataforma per tenir més força i poder combatre les molèsties que els provoca la instal·lació i funcionament de sis antenes de telefonia mòbil, que podrien ser il·legals col·locades a l’avinguda València. Des de la plataforma veïnal expliquen que pateixen una forta desprotecció i inseguretat, i es queixen que l’administració no ha respost com ells creuen malgrat haver denunciat en múltiples ocasions la situació al seu Ajuntament.

Redacció
Redacció 13/11/2008

Fent un petit resum de la història, la mateixa plataforma explica que l’any 2005 es van instal·lar les primeres quatre antenes de telefonia mòbil. A partir de llavors, ja van realitzar instàncies, queixes, reunions amb l’Alcalde de Molins de Rei i amb el seu equip, assistint a plens i reunions.

A data d’avui, l’únic que expliquen haver aconseguit és que ens instal·lin dues antenes més, per la qual cosa ara en hi ha un total de sis.

‘Què ha d’ocórrer perquè siguem escoltats? Quants diagnòstics de càncer hi ha d’haver perquè ens escoltin?’ es pregunten els veïns. Un dels llogaters de les oficines d’aquest edifici ja s’ha mudat després de patir un atac al cor. En aquest mateix edifici i als edificis veïns s’han produït diversos avortaments, d’altres pateixen d’insomni i cefalees. Tot això presumptament causat per les radiacions de les antenes.

La realitat és que el propietari de l’edifici on estan situades les antenes ha llogat el terrat del mateix a unes operadores de telefonia. Les antenes han estat, segons expliquen els veïns, instal.lades durant la nit.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, sels ha comunicat que les esmentades antenes no són il·legals sinó ‘alegals’. Segons el consistori no pot ordenar la seva desinstal·lació perquè se’ls acusaria de prevaricació.