Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Vaga d’universitaris per exigir que no es privatitzin els seus centres

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública ha anunciat que estudiants de diferents universitats catalanes realitzaran vagues parcials aquest dijous 15, així com una manifestació per a aquest mateix dia a la plaça Universitat contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Els estudiants han elaborat un manifest en el qual demanen que les taxes no segueixin pujant per sobre de l’IPC i es queixen per l’elevat nombre d’hores de classe. la manifestació anirà fins a la UPF i en la marxa reclamaran les mesures que han recollit en un manifest.

Redacció
Redacció 13/11/2007

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) ha anunciat que els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB), Pompeu Fabra (UPF) i Politècnica de Catalunya (UPC) realitzaran vagues parcials aquest dijous 15, així com una manifestació per a aquest mateix dia a la plaça Universitat contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Un dels portaveus de la plataforma, Joaquim Framis, ha explicat que l’objectiu de les mobilitzacions és criticar les mesures del EEES que ‘encaminen a la universitat a la mercantilizació’. ‘Volen vendre les carreres com un producte’, ha afirmat. Així mateix, Framis ha explicat que la manifestació anirà fins a la UPF i en la marxa reclamaran les mesures que han recollit en un manifest. El text afirma que ‘la universitat no progressa adequadament’ perquè ‘cada any pugen les taxes per sobre de l’IPC’. Per aquest motiu, exigeix la congelació de les taxes. Massa hores d’estudi.

El manifest critica que calgui estudiar 40 hores a la setmana perquè això ‘impedeix treballar i estudiar alhora’ i considera que l’actual sistema universitari ‘entrena’ als estudiants perquè es converteixin en ‘persones precàries, productives i competitives’ quan la universitat hauria de ser ‘un espai de crítica, reflexió i creixement personal’. Els estudiants també protesten per un transport públic amb ‘preus abusius’ i ‘pèssima qualitat’, així com per l’excés de pràctiques que, al seu judici, els converteix en persones ‘productives servint als interessos empresarials’. A més, veuen excessius els preus dels màsters i postgraus per a la majoria d’estudiantes.