Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Urkullu fa palesa la seva por a una campanya a favor d’Otegi

Íñigo Urkullu està preocupat perquè els mitjans cada vegada parlen més de la possible inhabilitació o no per a Arnaldo Otegi. “Es fa una campanya gratuïta parlant d’això al líder independentista”, ha declarat.

 

Redacció
Redacció 30/03/2016

Les eleccions al País Basc ja són a la cantonada i els missatges cada vegada són més preelectorals. Avui l’actual lehendakari, el moderat Íñigo Urkullu, s’ha mostrat preocupat perquè el debat polític se centri cada vegada més en si Otegi té dret a presentar-se com a candidat o no. Urkullu ha dit que ell ja es va mostrar desfavorable a la pena de presó del líder independentista, precisament perquè per aquesta raó s’inflava el mite.

“Si Otegi és candidat, que ho sigui amb totes les conseqüències, que presenti un projecte, i d'acord amb aquest projecte, que la ciutadania triï”. El lehendakari basc diu que la doctrina del Tribunal Suprem podria ser aplicable en aquest cas i és molt possible que Otegi sigui habilitat a darrera hora per a presentar-se com a candidat, per la qual cosa tot aquest debat hauria servit per “fer una campanya gratuïta” a Otegi. La por al recentment excarcerat Otegi és cada vegada més gran i el personatge es va fent gran en un moment de necessitat pel baix moment pel qual estan passant els abertzales.