Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Uns tres mil funcionaris es manifesten a Perpinyà per la defensa del poder adquisitiu i la funció pública a l’estat francès

Les protestes contra Sarkozy continuen a la Catalunya Nord. Uns tres mil funcionaris s’han manifestat aquest matí a Perpinyà per la defensa del poder adquisitiu i contra la reducció dels efectius de la funció pública a l’estat francès. A més dels treballadors dels ferrocarrils francesos que fan vaga des de fa set dies contra la reforma dels règims especials de pensions i dels estudiants que protesten contra la nova llei d’autonomia de les universitats, també han participat a la mobilització d’avui nombrosos ensenyants, personal sanitari, policies, duaners, electricistes, carters, i alguns treballadors d’empreses privades. La vaga ha provocat diverses pertorbacions pel que fa a la distribució del correu, algunes escoles no han obert, i els transports ferroviaris així com la circulació d’autobusos comarcals també estan afectats per la protesta. A la Jonquera s’han acumulat camions degut a la vaga de duaners.

Redacció
Redacció 21/11/2007

Aquest matí una trentena de duaners han bloquejat durant una hora el pas fronterer de l’autopista, al Pertús, en el sentit Espanya-França, abans de marxar i d’anar manifestar-se a Perpinyà.

Així els camions que circulaven per l’AP7 aquest dimarts no podien entrar a França per l’autopista i això va provocar cues de diversos quilòmetres, arribant a omplir-se els aparcaments reservats a les àrees de descans.