Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Unió recorda a CDC que CiU no es posiciona sobre la independència

|

- Publicitat -

El Comitè de Govern d’Unió ha valorat aquest dilluns la manifestació a Brussel·les, on no hi va enviar cap representant, mentre que CDC sí que hi va donar suport i va tenir representació. Pelegrí no ha volgut criticar obertament els seus socis de federació, tot i que ha recordat que ‘entre els compromisos electorals de CiU no hi ha la independència’. La manifestació ha estat motiu de comentari al Comitè de Govern, però Pelegrí ha volgut evitar cap crítica explícita a CDC.

Pelegrí ha volgut mostrar el ‘respecte absolut’ a les persones que van decidir assistir a la marxa de Brussel·les per ‘defensar de manera pacífica i democràtica el seu pensament’. En tot cas, ha estat crític amb ERC, ja que considera que fa un ‘doble llenguatge’ quan dóna suport a aquesta iniciativa, mentre la delegada del Govern davant de la UE, Anna Terrón, la va criticar.

Publicitat

Valoració del govern de Zapatero

Josep Maria Pelegrí, ha parlat també de ‘projecte polític fracassat’ en la valoració del primer aniversari de les eleccions generals del 9 de març del 2008, que van fer de nou José Luis Rodríguez Zapatero president del govern espanyol. Pelegrí creu que la figura de Zapatero està ‘absolutament debilitada’ i ha assegurat que ha fet una ‘gran política de gestos, de somriures, de paraules’, així com de ‘promeses incomplertes’ i ‘incapacitat de fer una política real i efectiva’. Per Pelegrí, a l’Estat hi ha una ‘escola Zapatero’ que ‘ensenya a maltractar Catalunya’. A més, ha advertit el PSOE que CiU ‘no vol alimentar l’esperança de continuïtat de Zapatero’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut