Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Una nova resolució judicial es mostra contrària al veto a TV3 al País Valencià

El Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de València ha denegat a la Generalitat Valenciana l’autorització per tancar el repetidor de TV3 de la serra Perenxisa. Segons que han indicat des d’Acció Cultural del País Valencià en un comunicat, l’òrgan judicial ha estimat que la Generalitat no ha aconseguit acreditar la proporcionalitat de la mesura sol·licitada, ja que ‘no s’expliciten els efectes de la infracció, ni l’evitació de perjudicis que afecten els titulars de concessions de servei públic’.

A més el Jutjat número 5 ha afirmat que aquesta mesura ‘comporta una afectació del dret a la llibertat d’expressió i comunicació reconegut en la Constitució com a dret fonamental al seu article 20.1’. Les mateixes fonts han destacat que l’òrgan judicial ha estimat desproporcionada la mesura sol·licitada per la Generalitat i ha recordat que es tracta d’un acte provisional, ja que l’expedient està pendent d’un recurs d’inconstitucionalitat.

Redacció
Redacció 14/10/2008

En aquestes circumstàncies i, tenint en compte que hi ha llibertats i drets fonamentals en joc, el Jutjat ha denegat la sol·licitud a l’espera de la resolució sobre la qüestió de fons, ha puntualitzat Acció Cultural. L’entitat cultural ha explicat que es tracta de la tercera resolució judicial contra el tancament dels repetidors de TV3 i denegatòria de l’autorització a la Generalitat Valenciana.

En aquest mateix sentit es van pronunciar el Jutjat Contenciós número 2 de València respecte el repetidor del Montdúver i el Jutjat Contenciós número 1 de Castelló respecte al repetidor del Bartolo. Mentrestant, s’espera aviat la sentència del Tribunal Superior de Justícia respecte l’expedient sancionador que afecta als repetidors de la Carrasqueta, Montdúver i Bartolo.