Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Una fuita inflamable activa el Plaseqcat i col·lapsa Barcelona

Una fuita de 20.000 litres de dimetilamina en una cisterna a la terminal de Renfe del costat del Port de Barcelona ha fet activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) aquest divendres cap a un quart d’onze del matí. La dimetilamina és un producte no tòxic però inflamable i corrosiu, utilitzat en diferents cosmètics i també com a matèria prima d’alguns fàrmacs. Els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona estan treballant per controlar i taponar la fuita, així com per a netejar el producte vessat a la via. Segons les informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, la Ronda Litoral està tallada en tots dos sentits de la marxa entre el Morrot i Ciutat Vella (de les sortides 18 a la 23).

Redacció
Redacció 23/05/2008

Els Bombers de Barcelona hi han desplaçat tres tancs, una ambulància, un contenidor de material per actuacions de risc químic, un vehicle amb equips de respiració pels Bombers i cotxes de suport.

La carretera B-10 està tallada entre els quilòmetres 18 i 19,5 i també des dels quilòmetres 5 al 9. Es fan desviaments a la sortida de la zona Franca i també a la sortida de Ciutat Vella. També hi ha retencions a Cornellà de Llobregat, a la A-2, en direcció a l’enllaç amb la B-10.