Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Una conferència sobre la senyera i ‘Els Segadors’ obre un cicle dedicat als símbols de Catalunya a La Pedrera

La simbologia que hi ha darrera La Senyera i Els Segadors serà la temàtica que obrirà el cicle de conferències ‘Els símbols de Catalunya a l’entresòl de La Pedrera’. La conferència anirà a càrrec del catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i es farà el pròxim 15 de gener. Quins són els símbols que identifiquen una nació i la distingeixen d’una altra? Les banderes, els himnes, les commemoracions, les danses, els costums, els monuments, la gastronomia, els espais i els paisatges són un petit recull. Al llarg d’aquest cicle, diversos especialistes explicaran l’origen, l’evolució i la vigència dels símbols que identifiquen i amb els quals s’identifiquen els catalans.

Redacció
Redacció 15/01/2008

La jornada començarà a les set del vespre i compta amb la col·laboració de l’Associació Conèixer Catalunya (ACCAT). La conferència versarà sobre la simbologia al voltant de la senyera i ‘Els Segadors’.

Albert Balcells és catedràtic d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i té la Creu Sant Jordi de la Generalitat. Entre la vintena de llibres que ha publicat es poden esmentar: ‘El sindicalisme a Barcelona, 1916-1923’, ‘La història de Catalunya a debat, els textos d’una polèmica’ o ‘Història de l’Institut d’Estudis Catalans’.