Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Una Catalunya amb anhels de llibertat atrau les superproduccions estrangeres

La sisena temporada de la popular sèrie de la cadena americana HBO, Joc de Trons (Game of Thrones) arribarà a Girona entre setembre i octubre segons està lligat. Els escenaris triats, tal i com es rumorejava, són la Catedral de Girona i el Call jueu, i la productora ja hauria reservat vols i hotels. A falta només de la confirmació oficial per part de l’ajuntament, Girona aconsegueix generar una oportunitat turística d’or que beneficiarà la ciutat i el conjunt de Catalunya, enmig del procés sobiranista.

Redacció
Redacció 27/05/2015

Els carrers estrets del Call jueu són l’escenari ideal per passejar alguns personatges principals de la sèrie com ara Daenerys Targaryen. Tal i com va passar l’any passat però en el rodatge a Andalusia, la competència serà dura entre tots els fans que vulguin aparèixer d’extres. L’altre escenari triat, com no podia ser d’una altra manera, serà la Catedral de Girona, amb la nau gòtica més àmplia del món (22,98m). Les muralles que envolten el Barri Vell de ben segur que també seran font d’inspiració dels productors de la sèrie.

Els productors de la sèrie estan satisfets amb el rodatge en terres andaluses de l’any passat, però es van veure desbordats per l’allau de fans que van rebre. Ara cerquen una localització una mica més tranquil·la, però igual d’efectiva. El procés sobiranista sembla que no ha estat inconvenient per atraure aquesta superproducció de l’americana HBO, que situarà la ciutat de Girona al mapa del món.