Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Tercera Via i Tourbolet s’uneixen per crear la principal promotora musical independent dels territoris de parla catalana

Les associacions de promoció musical del Principat de Catalunya Tercera Via i del País Valencià Tourbolet que tenen en comú com a eix de les seves propostes l’ús del català, han arribat a un acord de col·laboració sense precedents als Països Catalans. La pràctica d’ambdues promotores convergeix en uns punts d’acció comuns, cercant alternatives i donant solucions a totes i cadascuna de les necessitats que la música en català presentarà en un futur no massa llunyà.

Redacció 17/07/2007

Aquest acord entre Tercera Via i Tourbolet significa la creació d’un bolc musical comú amb més de 20 formacions d’arreu del territori. La unió de les dues promotores sense ànim de lucre comprèn la majoria dels estils musicals actuals: l’ska, la rumba, el reggae, la salsa, el folk i altres ritmes de fusió, el pop, el rock i el hard rock, el hip hop i els sons del metal més actual. Tot en català, tot en directe i tot amb una qualitat sense precedents.

Tercera Via i Tourbolet són dues de les promotores musicals independents més actives dels Paisos Catalans i ara, amb aquesta unió, sumaran un desplegament d’energies que els situa en la primera promotora independent (activa) dels Paisos Catalans, amb més de 150 concerts arreu del territori durant la temporada 2006-2007 i més d’un miler de persones en el seu entorn més proper entre artistes col•laboradors, tècnics associats, sales i col•lectius col•laboradors, musics independents i amics del projecte. Així, doncs, aquest acord significa la consolidació de dos projectes independents, joves i frescos, amb un present sòlid i un futur excel•lent.

La pràctica d’ambdues promotores convergeix en uns punts d’acció comuns, cercant alternatives i donant solucions a totes i cadascuna de les necessitats que la música en català presentarà en un futur no massa llunyà:

– Nous mitjans de comunicació (Internet): música de descarrega gratuïta, accés als grups de forma directa, descarregues de continguts i webs participatives, fòrums i blocs.

– Nous reptes organitzatius (projectes oberts, estructures dinàmiques): col•lectius de músics que s’autoregulen, s’autopromocionen i s’autoprodueixen els propis espectacles, sense intermediaris. Música directe de músic a públic.

– Nous horitzons musicals (sense límits estilístics): un col•lectiu obert de ment, sense dogmes estilístics. Si el projecte musical és vàlid, té cabuda dins dels nostres col•lectius.

– Noves realitats artístiques (multidisciplinarietat escènica: música, projeccions, pintura, dansa): anar més enllà i explorar la resta d’arts escèniques. No limitar-se en la música, afegint nous conceptes artístics als nostres espectacles.

– Projecció internacional (referent europeu en unions estables de musics independents autogestionats): ser el far al sud d’Europa dels nous col•lectius musicals independents al marge de la industria existent, col•laborant amb projectes a l’estranger i donant consell i suport a noves iniciatives independents arreu.