Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un nou organisme internacional despulla la corrupció de l’Estat

Gerard Sesé @gerardsese | Espanya és l'Estat de la Unió Europea que més multes ha pagat a la UE per incomplir la normativa comunitària. Espanya és aquell Estat que va rebre 259 denúncies de tortura o maltractaments policials el 2016, segons un informe de la 'La Coordinadora para la Prevención y la Denuncia de la Tortura'. També. com altres països, va incomplir el seu compromís d'acollir prop de 18.000 refugiats i és aquell Estat que en ple segle XXI té presos polítics . És aquell que el partit que segueix governant i guanyant les eleccions acumula desenes i desenes de casos de corrupció. Doncs ara, un nou organisme internacional ha denunciat les males praxis de les institucions espanyoles.

Redacció
Redacció 15/12/2017
Segons han publicat diferents mitjans estatals, la FIFA ha denunciat la falta de separació de poders a l'Estat per la ingerència de l'executiu de Mariano Rajoy en la presa de decisió sobre qui ha de substituir Angel Maria Villar al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF).
 
La missiva adverteix de les possibles sancions d'aquesta mala praxi, com la de deixar La Roja fora del mundial de futbol de Rússia d'aquest estiu. Posa d'exemple la proposta de repetir les eleccions que es van celebrar el passat mes de maig a petició del Consejo Superior de Deportes (CSD). En aquest sentit, la màxima institució del futbol internacional considera que està en risc l'autonomia de la Federació i suposa una greu vulneració dels estatuts.
 
La proposta de repetició de les eleccions per part del CSD va sorgir arran de les escoltes telefòniques difoses en el marc de la investigació de l'Operació Soule que ha forçat la suspensió del president de la RFEF, Ángel María Villar i que l'ha portat a la presó.