Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Un membre de la sectorial d’immigració de Convergència compara Corbacho amb Hitler i Stalin

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha retirat un text del web nouscatalans.cat en què un membre de la sectorial d’immigració del partit comparava de forma el ministre de Treball, Celestino Corbacho, amb Hitler i Stalin. ‘Llàstima que ni Hitler ni Stalin tinguessin una idea tan senzilla, barata i efectiva per a les seves neteges ètnica i política, segur, que amb ells, el Sr. Ministre Corbacho hagués estat condecorat’, deia Mbaye Babacar Gaye en un escrit on criticava les propostes de millora de la Llei d’estrangeria. L’autor de l’article és membre del consell de redacció que dirigeix Àngel Colom, president de la sectorial d’Immigració de CDC. El secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), José Zaragoza creu que aquestes declaracions són ‘una mostra de la radicalitat i el descontrol que s’ha instal·lat a Convergència’.

Redacció
Redacció 04/03/2009

El president de la sectorial d’Immigració de CDC, Àngel Colom, ha assegurat, en un comunicat que ‘aquest article reflecteix una opinió estrictament personal del Sr. Mbaye Babacar Gaye, membre del Secretariat d’Immigració. Vull deixar clar que aquesta no és la opinió ni del Secretariat d’Immigració i encara menys de Convergència Democràtica i del conjunt de la Casa Gran del Catalanisme.’ Igualment, Colom explica que ha demanat a Mbaye Babacar Gaye que, ‘per evitar malentesos, retiri l’article del Web nouscatalans.cat, a la qual cosa ha accedit, ja que considero que algunes de les comparacions són del tot desafortunades i estan fora de lloc’, assegurava el dirigent convergent. El text ha estat retirat del web avui mateix.

El secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), José Zaragoza, havia demanat la rectificació d’aquestes paraules ja que declaracions com aquestes opinava que ‘només serveixen per trencar la convivència a Catalunya’ i que són ‘una mostra de la radicalitat i el descontrol en el qual s’ha instal·lat Convergència’. Zaragoza ha considerat que aquestes paraules denoten que ‘CDC té unes contradiccions internes fortes’ i li ha demanat a la formació nacionalista que ‘abandoni aquesta manera de fer política basada en les desqualificacions constants’. A més, el secretari d’Organització dels socialistes li ha demanat també a Artur Mas que ‘eviti l’estratègia del menyspreu’.

L’article havia estat publicat al web nouscatalans.cat, un òrgan de la sectorial d’Immigració de CDC, del qual l’autor del polèmic article és membre del consell de redacció que dirigeix Àngel Colom. L’article inicialment portava la data de publicació del dimarts, 3 de març del 2009, a les 01.54. Aquest dimecres a la tarda ja havia estat retirat del web.