Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Un lector madrileny d’El Periódico a favor del “sí”

El diari que manté una línia editorial marcadament contraria al procés, publica una carta d'un professor de Madrid titulada “Un sí desde Madrid” que trenca amb l'estratègia de la por.“Si Catalunya se separa de la resta d’Espanya, els catalans continuaran amb les seves vides i els espanyols seguirem amb les nostres. O és que el món fa 200 anys era com ara el coneixem, o és que d’aquí 200 anys serà així? Els canvis no han de fer-nos por ni als espanyols ni als catalans”. Així de senzill ho fa aquest madrileny.   

 

Redacció
Redacció 17/09/2015

Un sí des de Madrid
 
“Per separar-se una parella és necessari que els dos membres desitgin la separació? Si un dels dos no vol i no pot continuar és suficient, no?” Aquesta és una de les reflexions que Juan Manuel Río, professor de Madrid expressa a la seva carta dirigida a El Periódico.

El sentit comú ens diu que les persones tenim el dret de decidir lliurement el nostre futur i malgrat la intensa campanya de manipulació i d’odi que s’esforcen en dur a terme les elits polítiques de Madrid, n’ha d’altres, menys visibles, que deixant de banda tot el que els arriba, tenen clara una cosa: el dret a decidir és un dret inalienable. És el cas de Juan Manuel Río, un professor madrileny que ha escrit una carta a El Periódico aquest dimecres.
 
 
Ningú pot obligar a quedar-nos si no ho volem

 
“Es una bogeria dir que per decidir sobre la separació dels catalans han de votar tots els espanyols. Per separar-se una parella és necessari que els dos membres desitgin la separació? Si un dels dos no vol i no pot continuar és suficient, no?” exposa el madrileny. I és que l’obsessió que l’Estat espanyol té amb aquesta unitat indivisible que ens pretén imposar és precisament una qüestió d’Estat, de bandera, i passa per davant de les persones. Però el sentit comú de tants que volen viure en un país democràtic de veritat s’imposa. I les tergiversacions mediàtiques, fins i tot a Madrid comencen a fer tuf.
 
A votar sin miedos!
 
Juan Manuel del Río és un exemple com tants d’altres de demòcrata. Un exemple d’aquelles persones a qui el procés català li agradaria apropar-se en un Estat que jugués net i que deixés explicar-se a tothom. I un exemple és la conclusió de la seva carta “Això és la història i no hi ha qui la l’aturi. Ànim i a votar sense por”

Relacionats