Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un fundador de C’s, ”convidat d’honor” de l’extrema dreta a una manifestació espanyolista

Redacció| Neofeixistes, membres de l'extrema dreta espanyolista, revisionistes històrics… I el fundador de Ciutadans, Antonio Robles. Són els “convidats d'honor” de la concentració unionista convocada a Manresa per Democracia y Unidad Española el proper 4 de febrer (es va canviar la data per no eclipsar, el passat 21 de gener,  la manifestació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Barcelona). 

 

Redacció
Redacció 25/01/2018

Segons els cartells de convocatòria de la DUE -que ha rebut el suport de l’organització d’extrema dreta Somatemps, Convivència Cívica Catalana, Espanya i Catalans, Caminem Junts o Catalanes por la ley- hi assistiran personatges com el Delegat a Catalunya dels neofeixistes de Democracia Nacional (amb nombrosos militants neonazis), Albert Bruguera; i els membres de l’entitat d’extrema dreta Somatemps (el primer intent de Josep Ramon Bosch de fundar una cosa semblant a Societat Civil Catalana) , Josep Alsina i Javier Barraycoa. Aquest darrer és també conegut per la seva faceta com a revisionista històric, en que justifica l’aixecament militar que va provocar la Guerra Civil espanyola i culpabilitza la República. 

També apareixen a la llista de convidats selectes Pau Guix, molt conegut als cercles de Societat Civil Catalana, i l'excunyat de la infanta Elena, Álvaro de Marichalar.