Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un centenar d’amics sorprenen Jordi Pujol amb un homenatge

L’expresident Jordi Pujol tenia un dinar a l’agenda, però no sabia que l’esperaven un centenar de persones per retre-li un sentit homenatge. Familiars, companys de partit i de trajectòria política, periodistes i amics personals l’han sorprès a l’hotel Majestic de Barcelona. L’expresident, que ha reconegut que no en tenia ni idea, s’ha mostrat visiblement emocionat. En el marc d’aquest reconeixement, els Amics de Jordi Pujol han presentat una edició de l’Abadia de Montserrat titulada ‘L’home, l’amic, el president. Homenatge a Jordi Pujol’. Es tracta d’un volum de 371 pàgines que inclou una trentena d’articles de companys de trajectòria i intel·lectuals.

Redacció
Redacció 05/02/2009

Entre els autors s’hi compten estrets col·laboradors com la seva secretària Carme Alcoriza; exconsellers com Max Cahner, Josep Maria Cullell, Macià Alavedra, Miquel Roca i altres personatges com l’expresident del Parlament Heribert Barrera, Joan Carrera, Josep Maria Ballarín, Lluís Prenafeta, o Federico Mayor Zaragoza.

L’expresident Pujol s’ha dirigit als assistents a l’homenatge en un discurs improvisat. Pujol ha expressat la seva preocupació per la mala relació entre Catalunya i l’Estat espanyol i ha reivindicat el valor de la seriositat. Malgrat aquest mal moment, l’expresident ha insistit que no perd la fe en Catalunya. En la seva intervenció, Pujol ha admès que de vegades creu que hauria pogut fer més per Catalunya.

Per part dels Amics de Jordi Pujol, han intervingut Joan Triadú, Xavier Polo i Josep Térmens. Triadú ha destacat que molts dels presents a l’acte encara no se saben avenir que l’homenatjat ja no ostenti la presidència de la Generalitat. Polo ha recordat el Pujol activista dels anys 50. Per la seva banda, l’historiador Josep Térmens ha afirmat que Pujol és un dels grans personatges del segle XX, i ha demanat a l’expresident que escrigui un llibre curt on pugui expressar les seves tesis catalanistes i hi quedi plasmat el seu bagatge. A l’acte també hi ha assistit el líder de CiU, Artur Mas.