En el segon any d’aquest programa, els 674 alumnes estan coneixent les propietats de les fruites, dels làctics i del peix, així com els horaris i els hàbits alimentaris més saludables. Els 1.050 nous alumnes se centren en les verdures i els llegums; els pastissos, els dolços i les llaminadures; les begudes naturals i en com actuar per portar un estil de vida saludable.
Rosa Albadalejo, una de les coordinadores del projecte, ha explicat a mode d’exemple que en una activitat on es treballava amb plàtans i kiwis, es va constatar que molts nens ‘no havien tastat mai una fruita com és el plàtan’. En aquest aspecte, també es treballa per introduir hàbits alimentaris als pares. És per això que aquest programa s’introduirà dins els Plans Educatius d’Entorn que promou la regidoria d’Educació i Formació a les escoles de la ciutat.
El programa està impulsat per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, i compta amb la col·laboració del Mercat Central, que aporta els aliments amb què es treballa a les escoles, i de les regidories d’Educació i Formació i de Salut. L’Ajuntament de Reus s’encarrega de finançar els sous dels agents de salut que realitzen els estudis als nens.