Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Un 25% dels nens d’entre 7 i 8 anys de Reus pateixen sobrepès o obesitat

Un 25% dels nens i nenes que cursen segon o tercer de primària a les escoles de la ciutat pateixen problemes de sobrepès o obesitat. L’informe indica que un 19% dels nens i un 17% de les nenes tenen sobrepès, i que el 6% dels nens i el 4% de les nenes pateixen obesitat. Aquesta és una de les conclusions del programa EdAl d’Educació en Alimentació, impulsat per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, que ha analitzat els hàbits alimentaris de 674 nens, que l’any passat van realitzar el primer curs del programa, d’una durada de tres anys. Enguany, aquests alumnes segueixen el segon curs i 1.050 escolars de més de 26 escoles de la ciutat l’han iniciat.

Redacció
Redacció 29/05/2008

En el segon any d’aquest programa, els 674 alumnes estan coneixent les propietats de les fruites, dels làctics i del peix, així com els horaris i els hàbits alimentaris més saludables. Els 1.050 nous alumnes se centren en les verdures i els llegums; els pastissos, els dolços i les llaminadures; les begudes naturals i en com actuar per portar un estil de vida saludable.

Rosa Albadalejo, una de les coordinadores del projecte, ha explicat a mode d’exemple que en una activitat on es treballava amb plàtans i kiwis, es va constatar que molts nens ‘no havien tastat mai una fruita com és el plàtan’. En aquest aspecte, també es treballa per introduir hàbits alimentaris als pares. És per això que aquest programa s’introduirà dins els Plans Educatius d’Entorn que promou la regidoria d’Educació i Formació a les escoles de la ciutat.

El programa està impulsat per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, i compta amb la col·laboració del Mercat Central, que aporta els aliments amb què es treballa a les escoles, i de les regidories d’Educació i Formació i de Salut. L’Ajuntament de Reus s’encarrega de finançar els sous dels agents de salut que realitzen els estudis als nens.