Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

TV3 estrena un programa per promoure l’adopció de gossos

TV3 estrena demà divendres, en prime-time, GosSOS, una sèrie documental d’11 capítols que exposarà a través de 10 casos reals, les relacions entre les persones i el considerat “millor amic de l’home”, el gos. Durant la preparació del programa, fins a 1.500 famílies han ofert les seves mascotes que no volien cuidar per buscar-los una nova família, i cada un dels 10 gossos reals ha rebut una cinquantena de demandes d’adopció, i s’han seleccionat finalment dues famílies candidates en cada cas. A  Catalunya van abandonar-se fins a 24.000 gossos en gosseres i entitats protectores el 2006.

Redacció 05/07/2007

El programa és una adaptació de My best friend, un format televisiu creat per la productora sueca Strix sobre propietaris de gossos que, per una causa més gran, han de buscar una nova llar per al seu animal de companyia. La sèrie s’ha estrenat amb un gran èxit d’audiència en altres països com Suècia o Finlàndia. Televisió de Catalunya (TVC) ha comprat els drets d’emissió del programa i ha volgut fer una adaptació del format per mostrar la realitat del propi país.

Cadascun dels capítols de GosSOS tindrà una durada de 25 minuts i estarà ambientat amb una banda sonora específica per a cada història. Es presentaran 10 casos reals d’adopcions i en l’últim programa es farà una repassada dels millors moments de GosSOS.

Prop de 1.500 persones han trucat o han enviat un correu electrònic a l’equip del programa per buscar una nova família per a la seva mascota. D’altra banda, una mitjana de 50 ciutadans s’han prestat per acollir cadascun dels animals. Entre aquests últims, s’han seleccionat dues persones o famílies candidates per a cada gos per adoptar.

Els animals han passat per una preselecció, amb revisions mèdiques, durant el mes de març a l’Hospital Veterinari de Catalunya, a la localitat d’Òdena, i en altres centres similars. El resultat final de la selecció és un grup de 10 gossos de totes les edats, mesures i races. En el cas d’adoptants, s’ha avaluat si eren capaços d’exercir una tinença responsable d’animals.

La presentadora de l’espai serà Sara Loscos, coneguda pels espectadors de la cadena per conduir, fins ara, el magazín del Canal 33 Loops!. En el programa també han col·laborat personatges coneguts com l’ actor Carlos Cuevas, conegut com a Biel en la sèrie de la mateixa cadena Ventdelplà o la cantant Lorena, guanyadora de l’última edició de Operación triunfo.

El 2006 es van abandonar 24.000 gossos en gosseres i entitats protectores de Catalunya. Aquesta xifra ha estat la que ha impulsat TV3 a incidir en la conscienciació ciutadana per a la tinença responsable d’animals de companyia. D’aquí, que quatre dels deu protagonistes són gossos abandonats.