Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Tura rebutja formar part de la candidatura d’Hereu

L’exconsellera Montserrat Tura va posar-se dissabte a disposició del projecte de Jordi Hereu, que serà el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona després d’haver-se imposat en les primàries, i aquest diumenge ha donat els detalls del seu oferiment. ‘L’ajudaré a fer campanya. Si cal dirigiré la campanya. Però no formaré part de la seva candidatura perquè s’ha demostrat que tenim projectes diferents’, ha sentencia en una entrevista a Com Ràdio. Tot i haver perdut les primàries amb 20 punts de diferència respecte l’alcalde, Tura s’ha mostrat satisfeta pels resultats i ha destacat que ‘en només un mes i sense el suport del partit ha aconseguit el 40% de suport’.

Redacció
Redacció 19/02/2011

La nit d’aquest dissabte, l’exconsellera es posava a disposició d’Hereu per ajudar a aconseguir ‘la victòria el 22 de maig’, perquè ‘l’autèntic adversari és el nacionalisme conservador i la dreta cada cop més extrema del PP’.

Cal recordar que Tura va forçar les primàries a principis de gener i poc més d’un mes després ha vist com ha estat superada per Jordi Hereu a les urnes. L’exconsellera, però, va deixar clar que ‘la democràcia, a més d’un règim polític, és una actitud’, i el primer que va voler fer és felicitar Hereu, que ‘ha guanyat molt netament i molt clarament’. ‘La primera cosa que ha de fer algú que concorre en unes eleccions és pensar que a vegades guanya l’altre candidat’, va assegurar aquest dissabte a la nit.

L’exconsellera, de fet, va reconèixer que ‘existia la possibilitat que els números no fossin favorables’, tot i que també va ressaltar els suports obtinguts. ‘Déu ni do els suports que hem tingut tenint en compte que portàvem un mes treballant’, va constatar.