Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Tura desmenteix ‘categòricament’ que utilitzi Barcelona com a trampolí

La candidata a les primàries del PSC a Barcelona, Montserrat Tura, té molt clar que, si acaba sent la cap de llista, no marxarà de l’Ajuntament encara que acabi a l’oposició. Tura ha assegurat que la seva intenció és guanyar les eleccions, però ha negat que el seu plantejament passi per deixar el consistori si no arriba a ser l’alcaldessa. ‘Si em toca a mi estar a l’oposició, em toca a mi’, ha afirmat. En aquest sentit desmenteix ‘categòricament’ les especulacions que insinuen que l’exconsellera estigui utilitzant la candidatura per Barcelona per arribar a aconseguir ‘una altra cosa en el partit’, en referència a la possibilitat que dins del debat successori Montserrat Tura vulgui aspirar a ser la candidata del PSC a les properes eleccions. Tal i com ja va fer quan va anunciar la seva candidatura, ha criticat que Hereu no hagi ‘implicat’ entitats, persones i, sobretot, ‘les grans institucions’ a la gestió de l’Ajuntament.

Redacció
Redacció 21/01/2011

‘Si puc, evidentment, intentaré que hi continuï a l’oposició el Xavier Trias, però si em toca a mi, em toca a mi’, ha assegurat. I és que per Tura, el de l’oposició és ‘un paper digne i imprescindible per la democràcia’ i això fa que no preveu ‘que si perdo me’n vagi’. ‘No és aquest el plantejament’, ha sentenciat. Aquest compromís la vincularia, en cas de guanyar les primàries, a l’Ajuntament de Barcelona amb qualsevol escenari polític postelectoral com a mínim 4 anys. Tura manté que ‘no és incompatible’ combinar un càrrec municipal amb un altre a la cúpula del partit però l’exconsellera desmenteix ‘categòricament’ que estigui utilitzant la candidatura de Barcelona per aspirar a una altra cosa en el partit’. En aquest sentit, ha afirmat rotundament que la seva candidatura a les primàries ‘no és una plataforma de llançament de res, no és un trampolí, no és res de tot això’. ‘Vull ser alcaldessa de Barcelona’, ha reiterat constantment.

Amb tot, Montserrat Tura no eludeix que la seva intenció ‘d’obrir el partit’ amb la que justifica la voluntat de participar a les primàries va més enllà del propi PSC de Barcelona. I per això ha admès que si l’aventura de les eleccions internes ‘surt be’ i es demostra que és positiva, ‘després podrem parlar del partit a nivell nacional’. ‘Hem de canviar el partit i com fem les coses’, assegura.

Fer millor política a Barcelona
Malgrat remarcar que no té cap intenció de perjudicar Jordi Hereu i reconeix ‘la gran feina’ que ha fet en alguns aspectes, Tura no deixa passar tampoc l’oportunitat de puntualitzar que a Barcelona encara es pot fer millor política. En aquest sentit, la candidata creu que propostes com la dels Jocs Olímpics d’hivern o la reforma de la Diagonal s’han de ‘replantejar’ i creu que són idees que s’haurien d’haver tractat amb més participació per evitar que puguin sortir malament.

En aquesta mateixa línia, Tura creu que casos com el de presumpta corrupció a les llicències de Ciutat Vella que aquest mandat s’han destapat a l’Ajuntament haurien d’evitar-se, i en aquest sentit, ha reclamat que ‘tota administració ha de tenir sistemes de control d’actuació dels seus funcionaris, alhora que ha de defensar la seva actuació’ perquè ‘no es pot permetre que l’actuació un d’un, dos, tres o cinc funcionaris inadequada o il·legal malmeti la imatge del treballador públic que està fent la seva feina’.

Recuperar la implicació de la societat organitzada
Tura es fixa com a objectiu recuperar el vincle amb el teixit social i associatiu de Barcelona. Segons la candidata a les primàries del PSC a Barcelona, ‘l’època en que més s’ha transformat Barcelona i en que l’autoestima dels barcelonins ha estat més extraordinària ha sigut quan més s’ha implicat les persones a títol individual, les entitats com a xarxa associativa, però també les grans institucions de la ciutat’, i ara, en canvi, l’exconsellera creu que ‘probablement és quan menys implicació ha tingut el conjunt de la ciutat organitzada, i a la capital del país això és molt important, molt potent’.