Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Tot a punt per l’extracció del fuel del Don Pedro

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha afirmat que les bombes d’extracció que evacuaran el fuel de l’interior del vaixell ‘Don Pedro’ arribaran a Eivissa “a principis de la setmana que ve”, tot i que ha matisat que el començament de les tasques dependrà “de l’estat del mar”. Segons ha explicat Antich en una entrevista a Catalunya Informació, “si la mar està bé serà més fàcil portar a terme l’operació, i si no, sempre hi haurà més dificultat”.

Redacció 23/07/2007

En aquest sentit, ha assenyalat que no es pot establir exactament quan començaran a treballar les bombes i quan acabaran la tasca. “Però sí que cal començar de manera totalment immediata per a acabar el més aviat millor”, ha sentenciat.

El vaixell mercant Don Pedro de la naviliera Iscomar es va enfonsar l’11 de juliol quan sortia del port d’Eivissa i ha provocat diversos abocaments d’hidrocarburs que han obligat a tancar durant més de vuit dies quatre platges de l’illa. De moment, queda evacuar el fuel de l’interior del vaixell.

Confiança en el nou govern

El president socialista s’ha mostrat convençut que el pacte multipartit –PSIB, UM i Bloc– que governa les Illes no tindrà els mateixos problemes que l’anterior Pacte de Progrés. Segons ell, “hi ha unes diferències fonamentals i és que en aquests moments totes les forces polítiques estan en tots els governs, les presidències són per a la força més votada de les quals conformem el pacte, i que té un bon acord de govern”.