Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

TMB tancarà accessos de l’estació de metro de Liceu (L3) per rehabilitar-la

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que les obres de rehabilitació integral de l’estació de Liceu, de la línia 3 del metro entren en la fase final a partir de d’aquest dimecres 6 de febrer, amb els treballs dels accessos del costat muntanya, que estaran tancats durant uns tres mesos. La rehabilitació de Liceu consisteix a reconfigurar vestíbuls, substituir paviments, graons, sostres i revestiments de parets, millorar la il·luminació, renovar la senyalització al públic i el mobiliari, i instal·lar barreres de control del tipus més efectiu. TMB també ha destacat que s’han recrescut també les andanes, per tal d’evitar barreres arquitectòniques i deixar, juntament amb els ascensors estrenats el novembre passat, l’estació totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Redacció 06/02/2008

TMB ha recordat que pel seu caràcter històric i la seva situació singular, al cor de la Rambla, el tractament de la part visible de l’estació serà molt cuidat i atractiu. El cost d’execució del projecte és de 2,5 milions d’euros. La rehabilitació de Liceu s’emmarca en el programa d’arranjament d’estacions que du a terme TMB, dins del qual s’estan renovant completament també les de Drassanes (L3), Llucmajor (L4), Alfons X (L4) i Pubilla Cases (L5).

Les obres de TMB a Liceu, iniciades al juny de 2007, s’han programat en diverses fases, per minimitzar les afectacions als usuaris i permetre que l’estació continuï oberta al públic. Primerament es va treballar al costat mar, mantenint oberts els accessos del costat muntanya, situats davant el mercat de la Boqueria. Després es va treballar en horari nocturn a les andanes i els vestíbuls, sense afectar els accessos. A partir d’ara, caldrà tancar les dues boques del costat muntanya fins a deixar-les enllestides.