Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Terricabras exigeix una mediació de la UE entre Catalunya i Espanya

Guifré Jordan @enGuifre – Josep Maria Terricabras ha demanat que la Unió Europea no miri cap a una altra banda com fins ara en el conflicte entre Catalunya i Espanya i s’arromangui per contribuir a trobar una solució. L’eurodiputat ho ha exigit en un article a EurActiv, un portal de notícies independent sobre la Unió Europea que pretén influir en la presa de decisions de les institucions comunitàries. En concret, Terricabras demana que “els líders i institucions europees ajudin a mediar perquè trobem una sortida a l’atzucac actual”, en referència a la negativa de l’Estat a permetre als catalans decidir sobre el seu futur. 

Redacció
Redacció 03/10/2016

“La UE té un paper clau per jugar”

El representant republicà recorda que el conflicte plantejat des de Catalunya no és un afer intern, sinó que “és rellevant per tot el projecte europeu i implica tots els ciutadans europeus, no només Catalunya, Escòcia, Gal·les o Irlanda del Nord”. En aquest sentit, ha deixat clar que “la UE té un paper clau per jugar a l’hora d’ajudar les autoritats espanyoles i catalanes a trobar una manera per avançar que enforteixi i millori no només les democràcies catalana i espanyola, sinó també la d’Europa”.

L'europeisme, a l'ADN de l'independentisme català

A l’article, Terricabras no s’està de recordar que el Principat té tot l’interès a continuar al Club dels 28 i que l’independentisme català és, sens dubte, partidari de la UE: “L’europeisme sempre ha estat una característica identificativa del moviment sobiranista català, que vol participar, com a membre de ple dret, en la construcció d’una millor i més democràtica Unió Europea”. 

Relacionats