Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El primer diccionari català de motociclisme ja és a la xarxa

Coincidint amb el darrer Gran Premi de Motociclisme a Catalunya, celebrat fa unes setmanes, el Centre de Terminologia Termcat ha fet públic al seu web un diccionari que recull per primera vegada els termes bàsics del món del motociclisme. El recull aplega i defineix 186 termes amb els equivalents corresponents en castellà, francès i anglès, que provenen del Diccionari general de l’esport que el Termcat està elaborant amb vista a publicar-lo aquest mateix any.

Redacció
Redacció 06/07/2007

El nou diccionari de motociclisme agrupa modalitats d’aquest esport com ara challenge, motocròs, quads, ral·lis, trial o velocitat; acrobàcies i maniobres sobre la moto com ara cavallet o plegada; termes relatius a la competició com ara fiasco, llibre de ruta o mur de pneumàtics; o operacions sobre la moto com trucatge.

Aquest diccionari forma part de la col·lecció diccionaris en línia, disponible al web del Termcat, que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l’actualitat social. Destaquen títols com ara el diccionari de futbol o el vocabulari de peixos i mariscs, entre d’altres. La interfície utilitzada, igual que en la resta de títols d’aquesta col·lecció, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

El Termcat és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.