Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Telenovel·la a la catalana protagonitzada per Convergència i Unió a Igualada

|

- Publicitat -

Estem davant la telenovel·la més inquietant de les municipals. Localitzada a Igualada, capital de l’Anoia, el serial cada cop és complicat. Intentarem fer una explicació breu i entenedora perquè el conflicte és enrevessat. Si els habitants de la comarca i del municipi, més propers al conflicte, ens volen ajudar amb els seus comentaris, seran benvinguts.

Publicitat

El caos que hi ha entre Unió Democràtica de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya a Igualada és espectacular. La primera formació política, UDC, està promovent el vot en blanc en unes llistes en què es presenta la federació CiU. Tot ve d’una llarga història. Quan faltaven només sis dies per al termini de tancament de les llistes, el comitè local d’Unió no trobava cap persona que volgués formar part de la llista de CiU a Igualada, encapçalada pel jove convergent Marc Castells. D’aquesta manera, a la llista de CiU li mancaven la meitat de persones, les que corresponien a Unió. A més, ningú no es presentà a la segona assemblea de la secció local d’Unió per trobar militants o simpatitzants interessats a formar part de la llista de CiU. 

 
Segons les llistes elaborades des del despatx d’en Mas a Barcelona, pertoquen als democratacristians el 50% dels llocs de la llista, el major nombre que mai ha tingut Unió. Tot i això, la secció local ja va deixar clar que rebutja l’acord que ha convertit en candidat el convergent Marc Castells i no el democratacristià Quim Romero.
 

Quim Romero, a més, s’ha deixat veure pel blog: igualadins.com amb algun comentari que confirma el que feia dies que es deia pel poble, Romero havia de ser el candidat.

Les desavinences es van fer pal·leses quan el president de CiU i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va presentar, al Museu Comarcal, tots els alcaldables de CiU a l’Anoia en un sopar al qual van assistir unes 300 persones. Durant l’acte Marc Castells, candidat de CiU a l’alcaldia d’Igualada, va aprofitar la seva presentació en societat per criticar la falta de lideratge de la capital de la comarca. Cal destacar la notable absència de diversos representants del Comitè Executiu Local d’Unió, que justament la setmana passada van fer públic, mitjançant un comunicat de premsa, el seu desacord amb l’elecció de Castells com a candidat de la federació.

Per si no fos prou, el diari Veu de l’Anoia promou la candidatura de Joan Torras, perquè el director del diari, Jaume Singla, és l’actual marit de l’excap de llista de CDC, Flora Sanabra, que tampoc vol l’actual cap de llista de CiU, en Marc Castells de CDC.

Així, doncs, des de directe!cat seguirem atents per veure com evoluciona la telenovel·la i si aquesta té una clara repercussió en els vots de la federació a Igualada.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió