Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Tarragona celebra l’adjudicació de les obres per connectar el corredor mediterrani amb el TAV, tot i el retard

L’Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç de la ciutat han valorat aquest dilluns ‘positivament’ l’anunci de l’adjudicació de les obres efectuades pel Ministeri espanyol de Foment en relació a la xarxa ferroviària de viatgers i la construcció d’un nou ramal de via única d’ample ibèric que connectarà l’estació central amb la línia entre Reus-Tarragona. Tot i aquesta satisfacció i bona valoració per ambdues administracions, el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló, ha assegurat també que aquesta inversió ‘arriba tard’ i que ‘no cobreix les necessitats’ que encara té el Camp de Tarragona. El pressupost conjunt de les adjudicacions ascendeix a 205 milions d’euros.

Redacció
Redacció 25/01/2011

Albert Abelló ha assegurat que és important valorar la xifra assignada pel Ministeri però que cal no oblidar que l’Estat destina xifres molt més elevades a ‘infraestructures inoperatives’ com la que uneixv l’alta velocitat de Madrid amb Galícia.

El president de la Cambra ha insistit que cal millorar la xarxa de mercaderies i que es pugui facilitar la connexió amb el Port de Tarragona.

De la seva banda, el regidor d’Urbanisme del consistori tarragoní, Xavier Tarrés, ha manifestat que la construcció de dos canviadors d’ample de via faran possible que els trens que circulin pel Corredor del Mediterrani connectin, després del canviador, amb la línia d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona, per tant, ‘el nucli urbà de la nostra ciutat estarà connectat amb l’alta velocitat’.

Segons Tarrés, amb aquestes obres s’augmentarà l’oferta dels serveis ferroviaris al llarg del Tarragonès amb la nova estació que integrarà els serveis del TAV i llarg recorregut del Corredor del Mediterrani.