Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Spanair es planteja assumir les rutes que Ryanair tanca a Girona

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha revelat aquest dimarts que la companyia es planteja assumir les rutes que Ryanair ha suprimit a l’aeroport de Girona. Soriano assegura que la decisió s’anunciarà ‘entre avui i demà’ i ha denunciat que la companyia irlandesa no té cap interès pel territori i funciona a cop de subvenció. Aquest plantejament de l’aerolínia catalana es produeix després que Ryanair hagi anunciat que suprimirà el 28,2% de les rutes des de l’aeroport de Girona acusant la Generalitat de no complir els convenis per assignar-li subvencions per l’obertura de noves línies. Soriano ha explicat que tant l’administració catalana com les institucions gironines els han demanat que estudiïn la possibilitat de fer vols des de Girona: ‘En breu serem capaços de contestar a les administracions quines rutes podem fer i com’.

Redacció
Redacció 22/02/2011

En una entrevista a Catalunya Ràdio el president de Spanair defensa que els crèdits que la Generalitat ha atorgat a la companyia són una inversió en contrast amb la política que està fent Ryanair, que es basa, al seu parer, en les subvencions que rep. Soriano ha destacat: ‘Ahir a la premsa irlandesa s’explicava com Ryanair també ha amenaçat el govern irlandès i, concretament, l’aeroport de Dublín, a qui demana cent milions d’euros mentre l’aeroport de Dublín els n’ofereix 60’.

Ferran Soriano ha afegit que ‘fa por’ pensar que una companyia d’aquest estil ‘sigui majoritària a cap aeroport’ com passa a Girona però ha trobat encara més alarmant que es converteixi en l’aerolínia principal de l’aeroport del Prat i que un dia pugui condicionar la seva presència a canvi d’una suma concreta en forma de subvencions.