Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

SOS Racisme recorrerà la sentència de l’agressor dels FGC que considera insuficient

|

- Publicitat -

SOS Racisme lamenta que l’agressor hagi quedat absolt del delicte de lesions i que no se l’hagi aplicat l’agreujant de racisme previst a l’article 22.4 del Codi Penal, que l’ONG demanava com a acusació particular.

L’entitat considera que la no aplicació de l’agreujant de racisme en aquesta sentència és una mostra més de la ‘manca de conscienciació social, política i judicial que existeix vers el racisme a la nostra societat’.

Publicitat

Argumentació

Segons SOS Racisme, els fets provats recullen una mostra constant de motivació racista i xenòfoba a partir de les expressions de l’agressor com ara ‘puta inmigrante, los inmigrantes deberíais estar muertos’. En canvi, els fonaments jurídics de la sentència només recullen la figura del delicte contra la integritat moral. Aquest atemptat contra la dignitat humana pot ser constituït per molts motius, un d’ells, com és en aquest cas, és la motivació racista i xenòfoba, considera SOS Racisme.

Davant aquesta argumentació, l’entitat considera que no reconèixer específicament la gravetat de la motivació xenòfoba i racista i no condemnar a l’agressor específicament per això alimenta la impunitat que envolta el racisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut