Sorprenents conclusions del tàndem Rabell-Coscubiela sobre el procés constituent La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Sorprenents conclusions del tàndem Rabell-Coscubiela sobre el procés constituent

Aquest divendres s’han presentat les conclusions dels diferents grups que han participat a la comissió Parlamentària del Procés Constituent, que es debatran i votaran el proper dilluns a la comissió. Després de quatre mesos de debat , el grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot conclou que el procés constituent només pot ser “pactat” o “insurrecte” i proposa  “augmentar la intensitat i la densitat de les mobilitzacions” per defensar un referèndum pactat. Així, els de Rabell i Coscubiela no s’han mogut ni un mil·límetre de la seva tesi del referèndum pactat, malgrat la fallida de Podemos i el conseqüent referèndum promès. En les seves conclusions, també acusen la comissió d'estar manipulada.

Redacció
Redacció 15/07/2016

CSQP argumenta que tots els compareixents a la comissió han coincidit en assenyalar que els processos constituents es poden agrupar en dos grans blocs: els pactats, i els assolits “a partir d’actes d’insurrecció del nou poder constituent que substitueix per la via de la força l’anterior poder constituït”. Això comporta, segons CSQP, “la inviabilitat de les lleis de desconnexió, que es presenten com un mecanisme de substitució d’una legalitat per una altra diferent, sense que hagi mediat acord o insurrecció”. D'aquí l'aposta per un reféndum pactat. 

D'altra banda, el document de CSQP, acusa JxSí i a CUP d’utilitzar la comissió  “al servei d’un objectiu determinat, la declaració d’independència de Catalunya” i de tenir unes “conclusions prèviament existents”.

Relacionats