Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Soraya confirma l’enviament d’ambaixadors contra el procés

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat aquest divendres la informació que publica El País referent a l’enviament per part del Govern espanyol de dues ambaixadores especials per “contrarestar el relat independentista de la Generalitat”. Així les dues ambaixadores especials haurien actuat des de fa setmanes  en cercles diplomàtics i interactuat amb alts càrrecs de diversos països europeus i dels Estats Units. L’objectiu de l’operació és difondre la versió del Govern espanyol sobre el procés independentista i contradir la versió catalana.

Redacció
Redacció 13/05/2016

Les dues encarregades de la peculiar feina són María Bassols, mà dreta del ministre d’Exteriors, José Manuel García Margallo, i la directora del Departament d'Afers Jurídics Institucionals de la Presidència del Govern espanyol, Cristina Ysasi Ysasmendi. 

Segons explica El País, alguna de les accions han tingut lloc els últims dies a Londres per explicar als membres del Chatham House, la seva versió del procés independentista just abans de conferència del president Puigdemont en el prestigiosos centre d'estudis internacionals.