Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Són pocs els que no parlen català

|

- Publicitat -

Estava convocada una multitudinària manifestació aquest passat dissabte 28 de febrer a Saragossa. L’havia convocat la plataforma anticatalana ‘No Hablamos Catalan’ (NHC). Aquest col·lectiu té pocs mesos de vida i des del seu precari inici ha manifestat la seva clara vocació secessionista dels Països Catalans.

El fet és que la concentració a la Plaça del Pilar de Saragossa era per protestar contra la ‘presència’ de la llengua catalana a l’Aragó, contra la futura i sempre encallada Llei de Llengües de l’Aragó (aquella que parla del català i l’aragonès com a llengües pròpies però no les reconeix com a oficials) i en general contra la presència de la llengua catalana arreu del país.

Publicitat

De la manifestació multitudinària, però, es va passar al ridícul més espantós mai imaginat. Només una quinzena de persones tirant llarg intentaven omplir la paradeta de la Plataforma NHC, que afirma que va sorgir ‘per defensar el patrimoni cultural de l’Aragó en contraposició al projecte de Països Catalans (…) i la propietat de les terres aragoneses que ells denominen ‘La Franja’ ‘.

Això ens recorda aquella manifestació que directe!cat us va explicar que va convocar Ciutadans conjuntament amb el Fòrum d’Ermua l’octubre del 2007 a la Plaça Sant Jaume on unes60 persones (seguidors de C’s i del PP que també s’hi van afegir) van concentrar-se en contra del terrorisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut