Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Solidaritat rebaixa la tensió i espera arribar a un acord amb Laporta per les municipals

Després de la tempesta desfermada aquest matí pel líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, plantejant la possibilitat de trencar amb la coalició a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona per presentar-se en tant que president de Democràcia Catalana en una candidatura conjunta amb ERC i Reagrupament, el diputats Uriel Bertran i Alfons López Tena han rebaixat la tensió descartant totalment parlar en aquests moments de represàlies en forma d’amenaça d’expulsió. Així ho han fet en la presentació de l’acord amb Catalunya Acció pel qual el seu president, Santiago Espot, s’adhereix a Solidaritat i anuncia la seva candidatura a encapçalar la llista per Barcelona. Contràriament a les posicions de Laporta, el secretari general de SI, Uriel Bertran, entén que el partit Solidaritat per la Independència (SpI) és el ‘paraigua’ polític de la coalició i per tant els estatuts, les primàries i els acords que pren la seva executiva afecten a tots els integrants de la coalició.

Redacció
Redacció 01/03/2011

Uriel Bertran demana un ‘debat serè’
Uriel Bertran ha assegurat que la coalició ja estava assabentada de les opinions manifestades aquest matí per Joan Laporta però ho ha emmarcat dins del ‘debat polític normal’ i ha emplaçat les diferents formacions que conformen Solidaritat a arribar a la reunió prevista per aquest dijous per reeditar-la amb la voluntat d’arribar a un acord. Així, esperen poder parlar amb Laporta en els propers dies, amb qui esperen tenir un debat ‘en termes raonables’ i allunyat d”amenaces i expulsions’ ja que en qualsevol cas fins ara l’expresident blaugrana només ha manifestat la seva opinió i, com a mínim de moment, no ha actuat en contra dels estatuts.

Tot i la contundència i la claredat de les paraules de Joan Laporta esperen poder-lo convèncer que el que convé és ‘reforçar l’únic projecte que planteja aconseguir la independència i l’únic projecte independentista que creix i és regenerador’. Bertran assegura que ‘ni ens plantegem ni ens volem plantejar’ l’escenari de trencament de la coalició.