Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Sobirania i Progrés demanda a Adif i Renfe per perjudicis

La plataforma Sobirania i Progrés ha presentat, en una roda de premsa aquest dijous 15 de novembre, una demanda col·lectiva contra les empreses públiques Administració de Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i la Red Nacional de Ferrocarriles Españoles (RENFE) per l’incompliment de la delegació que l’estat espanyol els fa per a que prestin els serveis de rodalies. En la roda de premsa han intervingut el president de Sobirania i Progrés, Joel Joan; l’advocat encarregat de redactar la demanda, Jordi Cortada; i una de les membres impulsores de la plataforma, Elisenda Paluzie. Aquesta demanda reclama indemnitzacions individuals per danys i perjudicis ocasionats per la suspensió temporal del servei de rodalies.

Redacció
Redacció 16/11/2007

L’objectiu de l’acció jurídica és aconseguir una compensació econòmica per a cadascuna de les persones afectades pels problemes i les deficiències del servei de rodalies. Ja que tal com ha manifestat Joel Joan, ‘els afectats per la crisi ferroviària, a més de la incomoditat que els suposa la interrupció del servei, han de fer front a despeses econòmiques extres’.

El president de Sobirania i Progrés, Joel Joan, ha explicat que la plataforma oferirà servei jurídic gratuït a tots els afectats que ho necessitin. Segons Joel Joan, aquesta iniciativa és una decisió enfront la manca de solucions polítiques en el caos de rodalies que fa un mes que dura.

L’advocat que durà a terme el cas, Jordi Cortada, ha precisat que aquesta acció va dirigida a persones físiques i jurídiques, per a que reclamin danys i perjudicis per l’incompliment d’un servei públic. Cortada ha dit que un cop presentada la demanda, el jutge obrirà un període de publicitat per a que els afectats puguin afegir-se a la demanda.

Per la seva banda, Elisenda Paluzie ha recordat que el dia 1 de desembre hi ha convocada una manifestació per reclamar que la gestió i organització de les infraestructures es faci des de Catalunya. Paluzie també ha destacat que no es tracta de donar suport només a les persones afectades que estan adherides a Sobirania i Progres, sinó que a tots els afectats per rodalies de RENFE.

Es preveu que entre 2.000 o 3.000 persones arribaran a adherir-se a la plataforma Sobirania i Progrés. Aquests afectats han de presentar els justificants que serviran com a proves documentals.